Verlaagd btw-tarief op arbeidskosten bij renovatie en herstel woningen

Minister de Jager van Financiƫn heeft een maatregel genomen om de bouw een impuls te geven. Met ingang van 1 oktober 2010 is het btw-tarief op de arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen verlaagd van 19% naar 6%.

Het verlaagde tarief is van toepassing op alle renovatie- en herstelwerkzaamheden die in- en aan een woning worden verricht. Onder renovatie- en herstelwerkzaamheden worden in dit verband verstaan: het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen van onderhouden, van (delen van) de woning. Het verlaagde tarief is uitsluitend van toepassing op de arbeidscomponent van de renovatie- en herstelwerkzaamheden en niet voor de materialen.

De woning moet minimaal 2 jaar oud zijn (na eerste ingebruikneming van de woning). Het verlaagde tarief is van toepassing als de werkzaamheden zijn afgerond op of na 1 oktober 2010 en voor 1 juli 2011.

Wilt u profiteren van het verlaagde btw-tarief neem dan z.sm. contact met ons op: info@bouwbedrijf-talsma.nl