Nieuwbouw woning fam. Augusteijn te Leeuwarden

 

In Leeuwarden hebben wij een Finn House woning gebouwd. Het betreft een compleet houten woning. Natuurlijke, ecologische en duurzame materialen zorgen voor comfort en een gezond leefklimaat! Hout is het meest natuurlijke bouwmateriaal ter wereld. Het heeft namelijk een goede isolatiewaarde en uitstekende fysische eigenschappen.

Ontwerp:

Deze schuurwoning staat in Leeuwarden, in de wijk Blitsaerd, die zich alleen maar richt op houtbouw. Opvallend aan deze woning is haar opvallende entree, die als een rechthoekig blok uit de woning komt. De zwart gepotdekselde delen in combinatie met de vuren massieve balken vormen een mooi contrast. Het moderne felsdak en de glasgevel zorgen voor een modern aanzicht. Aan de andere zijde van de entree loopt het dak juist verder door, waardoor veel speelse hoeken ontstaan.

Technisch:

De woning heeft een industriƫle gevlinderde betonvloer, hetgeen mooi afsteekt tegen de wit gestuucte wanden en de massieve houten zichtbare constructie. De woning heeft een luchtwarmtepomp en vloerverwarming. Op het felsdak liggen 24 stuks All Black PV panelen.

Fotografie door: Martin Heil